Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητική συνεργασία αστυνομίας και Χρυσής Αυγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 22/12/2012



Το Σάββατο 22/12/2012, στο Βόλο, ζήσαμε ένα από τα πιο προκλητικά επεισόδια της γνωστής συμμαχίας μεταξύ αστυνομίας και Χρυσής Αυγής. Ένα επεισόδιο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο ρόλος και των μεν και των δε.


Στις 11:00 είχε καλεστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και άλλους φορείς. Από πολύ νωρίς το πρωί, περίπου 70 αντιφασίστες και αντιφασίστριες είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία, στην «Αργώ». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν προκηρύξεις. Δεν έκαναν καμία επιθετική κίνηση προς κανέναν, φαίνεται όμως ότι και μόνο το γεγονός ότι έκαναν συγκέντρωση ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει την αστυνομία εναντίον τους.

Κάποια στιγμή η αστυνομία πλησίασε στο σημείο και λίγο αργότερα, πάντα με την κάλυψή της προφανώς, έφτασαν και καμιά 15ριά μέλη της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα. Αφού οι Χρυσαυγίτες συνεννοήθηκαν σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας με τους αστυνομικούς, λίγα λεπτά αργότερα, και χωρίς καμία απολύτως αφορμή, διμοιρίες ΜΑΤ περικύκλωσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση από όλες της πλευρές και κινήθηκαν εναντίον της φωνάζοντας: «τώρα θα σας πετάξουμε στη θάλασσα». Αφού τους έβρισαν και τους έδειραν, τους προσήγαγαν όλους στο Τμήμα. Όλη αυτή την ώρα, σε απόσταση λίγων μέτρων και χωρίς καμία απολύτως αστυνομική επιτήρηση, οι ροπαλοφόροι Χρυσαυγίτες περίμεναν να κάνει η αστυνομία τη δουλειά για λογαριασμό τους. Ανάμεσά τους, άνετος και με καφέ στο χέρι, ο πιστολέρο ναζιστής βουλευτής Ηλιόπουλος, μόνιμος θαμώνας ξενοδοχείου 5 αστέρων και αδρά πληρωμένος από τη Βουλή, περίμενε να μοιράσει λίγα κιλά πατάτες «μόνο για Έλληνες» (λες και η πείνα έχει εθνικότητα).

Όσοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την κραυγαλέα φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας απειλήθηκαν με προσαγωγή ή πράγματι προσήχθησαν. Οι επικεφαλής της αστυνομίας (ανάμεσά τους ο ίδιος ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας) το είπαν χωρίς περιστροφές: οι συγκεντρωμένοι ήταν αλήτες που ήθελαν φασαρίες, οι δε ροπαλοφόροι της Χρυσής Αυγής «νόμιμο κόμμα που θέλει να κάνει μια συγκέντρωση». Οι μαχαιροβγάλτες φασίστες είναι νόμιμοι και με αστυνομική προστασία και οι αντιφασίστες παράνομοι μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν! Στο τέλος ο ίδιος ο επικεφαλής των ασφαλιτών απείλησε με ασύλληπτο θράσος όσους διαμαρτύρονταν: «αν δε φύγετε θα σας αφήσω στο έλεος της Χρυσής Αυγής». Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

Την ίδια προκλητική και φασιστική συμπεριφορά επέδειξε η αστυνομία και απέναντι στη διαδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και των άλλων συλλογικοτήτων. Διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής τους αντιφασίστες διαδηλωτές με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση τόσο της πορείας όσο και των πολιτών που παρακολουθούσαν. Τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν μόνο κάτω από τις αποδοκιμασίες της διαδήλωσης, απλών πολιτών και των ιδιοκτητών των μαγαζιών που είδαν το γνωστό «πολεμικό» σκηνικό να στήνεται από τα ΜΑΤ. Η αντιφασιστική διαδήλωση διέσχισε την Ερμού μοιράζοντας υλικό, ενημερώνοντας τους Βολιώτες που βρίσκονταν στην αγορά και φωνάζοντας συνθήματα και έφτασε στον Άγιο Νικόλαο όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Οι δικηγόροι που ζήτησαν να δουν τους προσαχθέντες στο τμήμα φυσικά δεν έγιναν δεκτοί, ενώ μέσα στο τμήμα τα «όργανα της τάξης» απειλούσαν τους προσαχθέντες, για τους οποίους φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως κατηγορία (για αυτό και υποχρεώθηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους λίγες ώρες αργότερα χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία) ότι «αυτά που ξέρατε τελείωσαν».

Έτσι και μόνο έτσι, με τη βία και με μια πόλη παραλυμένη από εκατοντάδες αστυνομικούς και κλούβες, κατάφεραν μια χούφτα Χρυσαυγίτες να μοιράσουν λίγα τρόφιμα της δεκάρας, την ίδια ώρα που οι βουλευτές τους παίρνουν παχυλούς μισθούς, διορίζουν τα ξαδέρφια και τους γαμπρούς τους στη Βουλή, επικροτούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (όπως της Αγροτικής Τράπεζας) και ψηφίζουν ενάντια στη φορολογία των Ελλήνων εφοπλιστών. Αλήθεια, πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να φάνε αν οι εφοπλιστές έδιναν φόρους;

Ο λαός του Βόλου βέβαια γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του στους φασίστες. Ο ναζιστής Ηλιόπουλος «μέτρησε» πάνω από χίλους πολίτες που πήγανε να πάρουν ότι μοίραζαν οι φασίστες, όταν στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά 10-15 φασίστες να παριστάνουν τους «πολίτες» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ που τους φύλαγαν. Αυτή είναι η μεγάλη «κοινωνική αποδοχή» που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή. Χρειάζεται αστυνομική επιχείρηση κλίμακας για να μπορέσει να εμφανιστεί στο Βόλο. Μεγάλη επιτυχία!  

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία: η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δουλεύουν μαζί και για τους ίδιους σκοπούς: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους, Έλληνες και ξένους, ώστε να μη διεκδικούν τίποτα. Για να σώσουν το σάπιο σύστημα των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, που ρημάζουν κάθε μέρα τη ζωή μας.

Ότι και αν μοιράσουν οι Χρυσαυγίτες στην παραλία, δεν κρύβουν ότι είναι δολοφόνοι. Όσο και αν το παίζουν ενάντια στο σύστημα, ξέρουμε καλά ότι είναι το μακρύ του χέρι. Δεν θα ανεχτούμε ούτε τους χιτλερικούς δολοφόνους, ούτε την αστυνομία που τους προστατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου