Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι η απάντηση στην κρίση - όχι ο φασισμός, ο ρατσισμός και οι νεοναζιστικές συμμορίες


Φτώχεια, ανεργία, αδυναμία κάλυψης και των πιο βασικών αναγκών, διάλυση της υγείας και της παιδείας, δραματική αύξηση των αυτοκτονιών, κύμα μετανάστευσής των νέων προς το εξωτερικό. Οι συνθήκες ζωής γυρνάνε πίσω ολόκληρες δεκαετίες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μνημονιακού σφαγείου που έχει επιβάλλει η Τρόικα (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕκΤ) μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Για να επιβληθούν αυτές οι πολιτικές το κατεστημένο χρησιμοποιεί κάθε μέσο – την άθλια προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ, τους εκβιασμούς, την επιβολή μη δημοκρατικά εκλεγμένων πρωθυπουργών και υπουργών και την άγρια καταστολή από το κράτος και το παρακράτος.


Το σύστημα πασχίζει να μας πείσει ότι για τη φτώχεια μας φταινε οι (πιο) φτωχοί, οι ξένοι εργάτες, και όχι οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες και οι κυβερνώντες. Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για να μην στραφούμε ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους. Λες και αν «φύγουν οι Πακιστανοί από τα φανάρια» θα αυξηθεί ο μισθός ή θα καταργηθεί το χαράτσι. Οι μόνοι ξένοι που πράγματι θα έπρεπε να φύγουν είναι οι τροϊκανοί! Την ίδια ώρα το κράτος ασκεί όλο και πιο βίαιη καταστολή των αγώνων μας – χημικά, ξύλο, συλλήψεις χωρίς αιτία, πλήρης αυθαιρεσία των ΜΑΤ.

Ο φασισμός απειλεί ξανά!
Σε αυτές τις συνθήκες δυναμώνει ο φασισμός και κερδίζει έδαφος η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η πρακτική της: καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις από τα νέα «τάγματα εφόδου» - βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς ή του αναρχικού χώρου - απειλές ενάντια στα μικρά παιδιά των μεταναστών που βρίσκονται σε νηπιαγωγεία – απειλές και ενάντια στους ξένους φοιτητές - βασανιστήρια μέσα στη «Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής» από αστυνομικούς που δήλωναν προκλητικά «είμαστε Χρυσαυγίτες και θα σας λιώσουμε»



Ο κίνδυνος του φασισμού είναι εδώ, απειλεί και έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Χρυσή Αυγή!









Φασισμός –πρώτα έρχεται για άλλους, μετά έρχεται για όλους
Η ιστορία μας έχει διδάξει. Ο φασισμός επιτίθεται πρώτα στους πιο αδύναμους. Και αφού δυναμώσει αρκετά στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους και όσους αγωνίζονται, γιατί ο πραγματικός στόχος των φασιστών είναι το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Χρυσή Αυγή – εργαλείο στα χέρια του συστήματος
Η Χρυσή Αυγή φωνάζει ότι είναι «εναντίον όλων», ότι δήθεν είναι ενάντια στο «σάπιο πολιτικό σύστημα». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα!

Οι φασίστες είναι εργαλείο του συστήματος και στέκονται ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό:

  • ήταν και παραμένουν ενάντια σε κάθε εργατική – λαϊκή κινητοποίηση και κάθε απεργία
  • στις διαδηλώσεις είναι πάντα με τη μεριά των ΜΑΤ
  • στη Βουλή έχουν στηρίξει έμπρακτα την οικονομική ελίτ (παραγραφή των χρεών ΠΑΕ, καταψήφιση της εξεταστικής επιτροπής για το ξεπούλημα της ΑΤΕ, τοποθετήσεις υπέρ του εφοπλιστή Λάτση κα)
  • ο αρχηγός τους Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε για δολοφονική βομβιστική επίθεση σε δυο κινηματογράφους με περισσότερα από 30 θύματα (Μάρτιος και Ιούνιος 1978). Παρέμεινε όμως στη φυλακή μόλις για 11 μήνες...
  • ήτανε μπράβοι στελεχών της ΝΔ και για αυτό είχανε κρυφή χρηματοδότηση (από βιβλίο του πρώην χρυσαυγίτη Κουσουμβρή)
  • το παίζουν πατριώτες και υμνούνε το Χίτλερ, τους Ναζί και τους ταγματασφαλίτες που ματοκύλισαν την Ελλάδα στην κατοχή
  • και πάντα χτυπάνε τους πιο αδύναμους και όσους αντιστέκονται αλλά ποτέ δεν ακουμπάνε τους δυνατούς του συστήματος - την τρόικα, την κυβέρνηση, τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους καπιταλιστές. Σε αυτούς υποκλίνονται!  

Nα τους σταματήσουμε!
Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά! Για αυτό χρειάζεται να οργανωθούμε και να παλέψουμε αποφασιστικά και με διάρκεια με στόχο:

να αποκαλύπτουμε καθημερινά τα ψέματά τους – πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους της νεολαίας και στα σχολεία – μαζί με τους μαζικούς φορείς της εκπαίδευσης, τα 15μελή των μαθητών, τους Φοιτητικούς Συλλόγους – παράλληλα να υπερασπίσουμε όσους απειλούνται ή δέχονται επιθέσεις με τη δύναμη του μαζικού κινήματος και όχι με τη λογική της τυφλής βίας – στο τέλος, τέλος να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο εργατικών συνδικάτων, μαζικών κοινωνικών φορέων (λαϊκές συνελεύσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι ακόμη και σύνδεσμοι οπαδών).

Σε αυτό τον αγώνα έχει χρέος να συμμετέχει κάθε δημοκρατικός πολίτης. Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι τα τσιράκια του κατεστημένου -οι Πρετεντέρηδες, οι Πάγκαλοι, οι Βενιζέλοι, οι Κουβέληδες, οι Σαμαράδες και οι όμοιοί τους στον τόπο μας! Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τη φτώχεια μας. Αυτοί στέλνουν τα ΜΑΤ να μας χτυπήσουν όταν αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας. Αυτοί παπαγαλίζουν καθημερινά την προπαγάνδα του συστήματος ότι «μαζί τα φάγαμε». Αυτοί ακυρώνουν καθημερινά τα δημοκρατικά δικαιώματα που κέρδισε ο λαός. Η δικιά τους σάπια «δημοκρατία» - η συγκαλυμμένη δικτατορία των τραπεζιτών και των διαπλεκόμενων, του κέρδους και της κλεψιάς– αυτή η «δημοκρατία» έθρεψε το φασισμό. Για αυτό και ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και το οικονομικό & πολιτικό κατεστημένο.

Έλα κι εσύ σε αυτό τον αγώνα!

Επόμενη συνάντηση της «Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας» την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στις 8μμ στο Στέκι (Ιωλκού 33).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου